Quick Search
Keywords Location
Search Tips


 

JK Technosoft Technical Question Papers

Posted Date : 30 Nov,2012 | Paper ID :  38751
 
Placement Paper Summary
Company Name: JKT
Category: Technical Placement Papers
Test Date: 11 Jun 2011
Test Location: Bhopal, Madhya Pradesh
Posted By: admin
 
Complete Paper

 

 
1. There are two glasses A and B. A contains orange juice and B contains apple juice in same quantity.Some amount orange juice from glass A is transfered to glass B. The juice in glass B is mixed well. Then again the same amount of juice from B is transferred to A. Compare the quantities of apple juice in A and orange juice in B.
 
Ans:Equal.
 
2. 100 Kg. Potatoes with 98% water content are dried in an oven. The percentage of water decreases to 50 %. What is the weight of potatoes now.
 
Ans:4Kg.
 
3. There are 4 parties A,B,C,D. Ram told that either A or B will win. Shyam told C will never win. Hari told either B or C or D will win. Only one of them was Correct. Which party won?
 
Ans: C
 
4. There are n Railway stations. Ticket facility is available between every two stations. Recently, m new stations are bulit so that 42 new tickets are to be printed. How many stations were there? How many are newly constructed.
 
Ans: n=6;m=3; initially n*(n-1) were printed. ie 30. Later on, (n+m)*(n+m-1) are printed ie 72.(so 72- 30 = 42)
 
5. A colck takes 33 seconds to complete the pendulum sound when it is 12:00 noon. How long one can hear the pendulum sound it is 6:00 a.m. ie the the differrence between 1st sound and last sound.
 
Ans:15 Secs
 
6. A train and A Cyclist reaches a station every day at the same time. One day the Cyclist starts 20 minutes late from his house. On his way to station the train crosses him at 5 miles before station. The speed of cyclist is 12mph. Find the speed of the train.
 
Ans:60mph
 
7. There is an element which triplicates in every hour. Each of these 3 items inturn reproduce exactly 3 other items. If a single compund is kept in a container at noon and the container is full by midnight. After how many hours is the container 1/3 full.
 
Ans:11:00pm
 
8. A person goes to a bank and Quotes x Rs and y paise on a cheque. The cashier misreads it and gives y Rs and x paise. The man comes out and donates 5 paise to a begger. Now, the man has exactly double the amount he has quoted on the cheque.
 
Ans: 31 Rs. and 63 paise.
 
9. Pepsi, Fanta, Cola order either coffee or tea after dinner.
 
a)If pepsi orders coffee, Fanta orders the drink that is ordered by cola.
b)If fanta orders coffee, pepsi do not order the drink that is ordered by cola.
c)If cola orders tea, pepsi orders the same drink ordered by fanta. Who take the same drink every day.
Ans:Pepsi.
 
10. Boat A leaves shore P and Boat B leaves shore
 
Q.(P and Q are opposite shores of a river.) A and B travel at constant speed.But the speeds are not same. Both boats meet at 600m from P for the first time. In their return journeys (ie after touching the shores), they meet  agian at 200m from
Q. Find distance between P and Q.
 
Ans:1600m
 
11 How does the C compiler interpret the following two statements
p=p+x;
q=q+y;
(a) p= p+x
(b)p=p+xq=q+y
(c)p= p+xq
(d)p=p+x/q=q+y
(e)q=q+y
Ans. q=q+y;
 
12. /What is the output of the program, if integer occupies 2 bytes memory?
union
{
int a;
char b;
char c[10];
}u1;
void main()
{
int l=sizeof(u1);
printf("%d",l);
getch();
}
a. 13
b. 10
c. 16
d. None of the above
 
Ans: B. 10
 
13. //What is the output of the program
void main()
{
fork();
printf(" Hello World");
getch();
}
a. Hello World
b. Hello World Hello World
c. Error Message
d. None of these
 
Ans: B
 
14. What is the output of the program
void main()
{
struct a
{
int i;
char *st1;
};
typedef struct a ST;
ST *str1;
str1=(ST*)malloc(100);
str1->i=100;
strcpy(str1->st1,"Welcome to Oracle");
printf(" %d%s\n",str1->i,str1->st1);
getch();
}
a. core dump
b. will not compile
c. 100,Welcome to Oracle
d. None of these
 
Ans: c
 
15. What is the output of the program
void main()
{
int i,j,k;
i=2;
j=4;
k=i++>j&2;
printf("%d\n",k);
if(++k && ++i<--j|| i++)
{
j=++k;
}
printf(" %d %d %d",i,-j--,k);
getch();
}
a. 4,-3,2
b. 5,-3,2
c. 4,-2,2
d. 5,-2,2
 
Ans: D
 
16. What is the value of y in the following code?
 
x=7;
y=0;
if(x=6) y=7;
else y=1;
 
(a) 7
(b) 0
(c) 1
(d) 6
 
17. Read the function conv() given below
conv(int t)
{
int u;
u=5/9 * (t-32);
return(u);
}
What is returned
 
(a) 15
(b) 0
(c) 16.1
(d) 29
 
18. Which of the following represents true statement either x is in the range of 10 and 50 or y is zero
 
(a) x >= 10 && x <= 50 || y = = 0
(b) x<50
(c) y!=10 && x>=50
(d) None of these
 
19.
(a) while(1)\{ ....} (b) for(;;){...}
(c) x=0; (d) # define TRUE 0
do{ /*x unaltered within the loop*/ ...
.....}while(x = = 0); while(TRUE){ ....}
 
20. func(int i)
{
if(i%2)return 0;
else return 1;
}
main()
{
int =3;
i=func(i);
i=func(i);
printf("%d",i);
}
(a) 3
(b) 1
(c) 0
(d) 2
 
Send Query
Find Related Placement Papers:


Recommended Jobs
A/C Assistant
M. M. Poonjiaji Spices Limited
0 Yrs. 0 Months.
Accountant
Aria Telecom Solutions Pvt Ltd
0 Yrs. 0 Months.
Branch Accountant
Trans Africa (PTy) Ltd
0 Yrs. 0 Months.
Accounts & Administration Executive
VISTA InfoSec
0 Yrs. 0 Months.
Senior Accounts Executive
Loylty Rewardz Mngt. Pvt. Ltd
0 Yrs. 0 Months.

E- Newsletter

Enter your email address: